Pages

Saturday, February 10, 2007

Metsäyhtiöt tiukoilla

Stora Enson toimitusjohtajan Jukka Härmälä pitää pelottavana, jos laskusuhdanteeseen lähdetään näin heikoilla tuloksilla. Tehtävänsä jättävä Stora Enson Pekka Härmälä toteaa: ”Pakko on saada tulosta ylös. Pelottaa, jos laskusuhdanteen mennään näin heikolla tuloskunnolla.”

Tällä viikolla olemme kuulleet M-Realin saneeraussuunnitelmista, jotka tähtäävät 600 henkilön vähentämiseen. Kustannusten karsiminen jatkuu myös Stora Ensossa. ”Kaikki se mitä itse voidaan tehtävä, tullaan tekemään”, toteaa Härmälä. ”Minkälaisen muodon se tulee samaan, nähdään myöhemmin. Kaikkiin kustannuskomponentteihin tartutaan kiinni”, Härmälä jatkaa.

Hän kiittää paperin ja kartongin hyvää kysyntää Euroopassa. ”Ongelmana on, että hintojen kehitys on niin huono.”

Aasialaiset imevät investointia. Talous kasvaa siellä. ”Osaamista ja tietotaitoa löytyy, kovaa kalustoa on kaikilla,” Härmälä toteaa. Kilpailu on kovaa.

Kysymykseen, millä mielellä hän siirtyy pois Stora Enso ykköskärjestä, Härmälä vastaa: ”Harmittaa, että olemme niin kaukana tavoitteesta.”

Hän tarkoittaa kustannusten kuriin saamista ja kannattavuuden parantamista. Lisähuolia puunjalostajille tuovat venäläisten suunnitelmat nostaa raakapuun ja kuljetusten hintoja.


Post a Comment