Pages

Friday, September 28, 2007

Mekaaninen Metsäteollisuus

Miltä näyttää mekaanisen metsäteollisuuden tulevaisuus maassamme? Kysymyksenasettelu tuoksahtaa vanhanaikaiselta ja homehtuneelta. Tuotantokeskeisen, kapeaan ja niukkaan osaamiseen perustuvan mekaanisen asema ei ole perlosta tai elcoteqia kummempi.

Yksinkertaisen perusjalostuksen ongelmaksi nousee maassamme raaka-aineen ja työvoiman hinta. Monilla alueilla pulmana on myös raaka-aineen saatavuus. Vain huippuunsa viritetyt tuotantoyksiköt voivat menestyä. Toisaalta tilaa on pienille yksiköille, jotka tekevät joustotyötä pienellä pääomakuormalla

Asiakaslähtöisen tuotantomallin istuttaminen mekaaniseen metsäteollisuuteen edellyttää nykyistä sosiaalisempaa ja avoimempaa johtamista. Perinteinen halki, poikki ja pinoon tuotantoajattelusta ei ole suurta apua.

Lähtisin tarkastelemaan asiaa rakentamisen tarpeiden viidakosta. Tekemistä riittää. Laitan tähän vähän muuta ajattelemisen aihetta, joka liittyy esimerkiksi mobiili visual radio esityksiin. Metsä- ja puuteollisuudessa tarvitaan vastaavanlaisia avauksia. Nykyaika on täällä tänään.

Gebhard: (quoting Walter Murch) emotion is 85% of your film -> screen size in itself isn't what matters, if you can adapt to the media.
Post a Comment