Pages

Friday, September 28, 2007

Taloussanomat Taloremontista

Taloussanomat kirjoittaa 28.9. 06:01: Kalliit remontit voivat yllättää monen asunnonomistajan. Kerrostalon korjaus voi maksaa reilusti yli 1 000 euroa neliö.

Helsingin Lauttasaaressa sijaitseva asuntoyhtiö tekee parhaillaan perusteellista remonttia. Hinta on 1 250 euroa neliö.

Taloustaito-lehden mukaan putkiremontti voi maksaa 800 euroa ja julkisivujen korjaus 300 euroa neliö. Parvekkeiden uusimisen hinnaksi voi tulla 200 euroa neliö. Noilla hinnoilla 1 000 euroa ylittyy helposti.

Lauttasaarelainen taloyhtiö korjaa lähes kaiken. Parvekkeet ja julkisivuvurappaukset menivät uusiksi kokonaan vuonna 2 005. Tuolloin vaihtuivat myös ikkunat ja ovet.

Nyt on menossa perusteellinen putkiremontti. Lisäksi taloyhtiö uusii sähköt, tietoliikenneyhteydet ja pihan. Asunnon hinta ei välttämättä nouse remontteihin upotetuilla summilla. Useimmiten maksettu remonttihinta ei siirry sellaisenaan myyntihintaan.

Taloustaito-lehden mukaan asunnon pintakunto painaa asunnonostajien valinnoissa paljon enemmän kuin kunto. Kiiltelevä kylpyhuone ja säihkyvä keittiö tekevät ihmeitä. Teknisenä isännöitsijänä työskentelevä Päivärinne tosin uskoo, että aika on muuttumassa.

Ihmiset ovat hirveän lyhytnäköisiä, mutta tietoisuus on lisääntymässä. Hirveän monet ostajat soittavat ja kysyvät, mitä korjauksia on tulossa.


Post a Comment