Pages

Friday, October 05, 2007

Honeywell Bioteknologiaan

Johtaja Jack Bolickin mukaan Kuopion yksikössä on kasvun mahdollisuudet. Toimittaja Marika Löf kirjoittaa uuden toimitilan avajaisista Savon Sanomissa.

AUTOMAATIORYHMÄN JOHTAJA SAAPUI OMALLA KONEELLA KUOPIOON

"Honeywell voi edelleen kasvaa Kuopiossa. Honeywellin uusia kasvualueita ovat bioenergia ja bioteknologia. Näillä alueilla on tietotaito Kuopion yliopistossa", kertoo Honeywell teollisuusautomaatioryhmän johtaja Jack Bolick keskiviikkoiltana 3.lokakuuta 2007 Honeywellin Kuopion uuden toimitalon avajaisissa Viestikadulla.

Honeywell Oy:n toimitusjohtaja Timo Saarelainen kertoi, että uusi toimitalo on nyt läes täysi noin 400 työntekijällään. "Kasvu riippuu liiketoiminnan kehittymisestä", Suomen Honeywellin johtaja totesi.


Kansainvälisen jättiyhtiön johtajan Jack Bolickin työpaikka on Yhdysvalloissa Arizonan osavaltiossa Phoenixssa. Työ kuljettaa Bolickia ympäri maailmaa. Keskiviikkona hän saapui Kuopioon Honeywelling yksityiskoneella Iso-Britanniasta. Kuopiosta matka jatkuu Sveitsiin.

"Suurin syy Suomen toimipisteemme perustamiseen on Kuopion yliopisto, jossa on paljon lahjakkaita osaajia, Bolick kertoi.

PONNAHDUSLAUTA VENÄJÄLLE

Bolickin mukaan juuri bioteknologia-alan osaaminen oli Kuopion yliopiston valtti. Suomen yhtiö on tärkeä Honeywellille myös Venäjän läheisyyden takia.

"Tämä on tärkeä ponnahduslauta Venäjälle", Bolick sanoo.

UUSI TOIMIPISTE KUOPIOSSA

Kansainväliseen Honeywell-konserniin kuuluvan Honeywell Oy:n kotipaikka on viime keväästä lähtien Kuopiossa.

"Honeywell on teknologiaan keskittyvä monialayritys, jonka toimialoja ovat ilmailu, rakennus- ja teollisuusautomaatio, kuljetusväline- ja voimatuotantojärjestelmät, erikoiskemikaalit, kuidut, muovit sekä sähköiset ja kehittyneet materiaalit."Helge! Yritin skannata Savon Sanomien juttua. Toivottavasti onnistuin sen jotenkin saamaan perille. "Honeywell kurottaa bioteknologiaan". Osiossa, joka ei tainnut mahtua skannaukseen todetaan mm. että Suomessa Honeywellin liiketoiminta kattaa teollisuusautomaation sekä rakennusautomaation ja rakennusten huoltopalvelut.

Paikallisten toimintojen lisäksi Kuopiossa on Honeywellin sellu-, paperi- ja graafisen teollisuuden automaation kehityskeskus. Huomaa myös amerikkalaisjohtajan lausunto: "Suurin syy Suomen toimipisteemme perustamiselle tänne on Kuopion yliopisto, jossa on paljon lahjakkaita osaajia." Ja edelleen "Bolickin mukaan juuri bioteknologia-alan osaaminen on Kuopion yliopiston valtti." -

Missähän se osaaminen...?

Helge: Vitsi, vitsti, näin se menee. Pitävät seminaarin ja PPT-sulkeiset. Sillä se osaaminen tulee. Toisena painopistealueena on Venäjä. Siinä on paljon järkeä. Entinen Altim on siis siirtynyt Varkaudesta Kuopioon.


Mielestäni meidän tietotaitoamme ja INNOVAATIOITAMME etsitään nyt. Harva on tehnyt oikeita asioita bioteknologian nimikkeen alla.

Helge: Mielenkiintoinen avaus Honeywellin suunnalta. Toimitalon näyttää upealta. Kiinnostavaa on, että näin suuri panostus on tehty Suomeen.Puh: 020 752 2000
Sähköposti: etunimi.sukunimi@honeywell.com

Kuopio:

PL 1001 / Viestikatu 1-3 (kts. kartta)
70601 KUOPIO
Fax: 020 752 2400

Espoo:
Metsänneidonkuja 12
02130 ESPOO

Fax: 020 752 2694 (Rakennusautomaatioryhmä / Honeywell Kiinteistöpalvelut Oy)
Fax: 020 752 2701 (Teollisuusautomaatioryhmä)

Post a Comment