Pages

Saturday, October 17, 2009

Outotec ostaa Laroxin - Tekniikka&Talous

Helge: Juttelin aiheesta tänä aamuna. Ratkaisu kuulosta molempien kannalta järkevältä.

Outotec ostaa Laroxin - Tekniikka&Talous: "Mineraaleihin ja metalleihin liittyvän tekniikan toimittaja Outotec hankkii määräysvallan teollisuussuodattimia valmistavasta Laroxista. Outotec tekee myös pakollisen julkisen ostotarjouksen kaikista lopuista Laroxin osakkeista.

Outotec on sopinut joidenkin Laroxin pääomistajien kanssa osakekaupoista, joilla nämä myyvät Outotecille kaikki omistamansa Laroxin A- ja B-sarjan osakkeet.

Osakkeiden kauppahinta maksetaan Outotecin uusilla osakkeilla.

'Tavoittelemamme teknologiavalikoiman täydentäminen tuli mahdolliseksi tällä osakevaihdon kautta tapahtuvalla järjestelyllä. Laroxin tuotteet ja palvelut liittyvät saumattomasti Outotecin tarjoamiin teknologioihin. Transaktio tukee myös kannattavan kasvun tavoitettamme', Outotecin toimitusjohtaja Tapani Järvinen sanoo tiedotteessa.

'Yhdistämällä myynti- ja palveluverkostomme sekä tuotevalikoimamme voimme tarjota entistä kattavampia ratkaisuja ja palveluja mineraalirikastamoille ja metallurgisille laitoksille sekä tuottaa aikaisempaa enemmän lisäarvoa yhteiselle asiakaskunnallemme', Järvinen jatkaa.

Outotec arvioi, että yhtiöiden maailmanlaajuisten myynti- ja palveluverkostojen sekä hallinnon yhdistämisestä ja suuremman yksikkökoon tuomista volyymieduista syntyy vuositasolla vähintään 7 miljoonan euron synergiaedut.

Helge: Säästöt saavutetaan suhteellisen helposti.

'Uskon, että tämä järjestely antaa Laroxin henkilöstölle monipuolisempia mahdollisuuksia kehittää uraansa ja kaikille osakkeenomistajille annetaan mahdollisuus sijoittaa jatkossakin alan vahvaan toimijaan. Myös asiakkaat hyötyvät lisääntyneistä resursseista, joiden ansiosta Laroxin on mahdollista pitkäjänteisesti kehittää ja kasvattaa suodatinliiketoimintaa', Laroxin hallituksen puheenjohtaja Timo Vartiainen sanoo."
Post a Comment